Вони втратили батьків, але не втратили віру в перемогу. Щобільше, самі стали на захист України

Шлях до перемоги прокладений кров’ю Антлантів-захисників України. Це десятки тисяч втрат, які ворогу не пробачить нація, не пробачить історія. Разом з тим це біль і рани рідних та найближчих людей, які ніколи не загояться. Війна забрала частину життя кожного українця, від найменшого до найстаршого, а декому визначила подальше майбутнє, місію і ціль життя — захищати. 

Бути тим, ким захоплюєшся сьогодні, наслідувати приклад найближчих, тримати ту саму нитку ментального зв’язку з полеглими воїнами — цей шлях обрали студенти київського військового ліцею імені Богуна. Підлітки, які на власні очі побачили наслідки війни, відчули її, усвідомлюючи всю відповідальність і ризики, проявили бажання бути саме тими, хто захищає Україну в перших рядах. 

З дитинства в цих молодих хлопцях і дівчатах виховують патріотизм і готовність в будь-який момент взяти на себе лінію оборони. Ми, дорослі, не маємо права похитнути їхню віру в людей, які і є основною цінністю України. А, отже, ми – Благодійний фонд “Вільний Дух України” –  робимо усе можливе, щоб ці студенти відчували підтримку й віру українців так само як вони вірять в місію й благородність своєї держави. 

Одним з останніх наших завдань було забезпечити курсантів, які проходять навчання, утепленими спальними мішками-ковдрами. Команда фонду “Вільний Дух України” передала 20 одиниць таких мішків студентам, але ліцей має ще ряд запитів для забезпечення своїх студентів. Тож ми покладаємось також і на небайдужість українців до нашого внеску у потужне майбутнє.