Трошки для Антошки – регулярна допомога дитячому будинку “Антошка”

Дитячий будинок «Антошка» у Краматорську ще з 1943 року став місцем безпеки і захисту для діток, що залишились без батьківського піклування, та для малюків з ураженнями центральної нервової системи, які мають інвалідність, хвороби СНІД/ ВІЛ. Понад 4000 підопічних за роки існування «Антошки» змогли отримати належну допомогу, люблячу сім’ю та піклування. 

Підопічні «Антошки» — мужні діти та підлітки, що борються не лише з важкими хворобами. Вони відчули на собі, що таке «рускій мір» та окупація, вони були заручниками російського агресора у 2014 році, а цього року знову опинилися у складній ситуації, їх знову наздогнала війна.  З початком повномасштабного вторгнення дитячий будинок разом з 75 вихованцями, 17 з яких мають інвалідність, було евакуйовано до Буковини. 

Але знайомство Сергія Малика, засновника фонду “Вільний дух України”, з дитячим будинком «Антошка» почалося задовго до початку вторгнення росії на територію України. До 2014 року Сергій з власної ініціативи надавав гуманітарну допомогу діткам цього будинку. Після окупації Сходу він власними силами посилив допомогу, а сьогодні — потреби «Антошки» є одним із пріоритетних завдань фонду. Навіть у мирний тихий час, діти з особливими потребами, окрім базових індивідуальних речей догляду, мають потребу в медичному нагляді та лікуванні. В умовах, коли ресурси держави обмежені, а фокус волонтерів спрямований на оборонний сектор країни, дитячі будинки стикаються зі ще більшими фінансовими викликами, які провокують дефіцит забезпечення дітей навіть базовими потребами. 

Складний і турбулентний період для України лише підкріпив віру та мотивацію команди фонду для надання своєчасної регулярної допомоги «Антошці» та його світлим, сильним підопічним. У жовтні 2022 року зусиллями команди фонду та Сергія Малика, ми передали 50 коробок гуманітарної допомоги дітям: від засобів особистої гігієни до зимового одягу для підопічних. 

Ми перебуваємо на постійному зв’язку з дитячим будинком та реалізовуємо запити й власні ініціативи незалежно від наявності донатів. Але ми будемо вдячні за допомогу кожному, хто долучиться до однієї з найважливіших місій нашого фонду — захисту й підтримки дітей, за якими майбутнє України.