Карети швидкої та реанімобілі на передову

Автомобілі будь-якої категорії на фронті — це критично важлива складова мобільності та швидкості, разом з тим — розхідний матеріал, якого завжди не вистачає. У лютому-серпні 2022 року команда фонду “Вільний Дух України” разом з партнером UKRNAFTA провели колосальну роботу, щоб зібрати кошти на забезпечення медиків, які рятують бійців, якісним та укомплектованим транспортом. 

Нашій команді волонтерів вдалося знайти та доставити на передову 50 карет швидкої медичної допомоги та реанімобілів. Сергій Малик особисто супроводжував доставку цих автомобілів відважним медикам. Сьогодні карети швидкої медичної допомоги та реанімобілі рятують життя українських захисників. 

Це був важливий збір для команди фонду, але не останній. Такого транспорту потрібно ще дуже багато. Щоб оцінити важливість, слід розуміти що: 

– Реанімобіль — це багатофункціональний складний автомобіль з медичним обладнанням, основна мета якого максимально стабілізувати пацієнта. В умовах поганих дорожніх умов та бездоріжжя, звичайний транспорт сильно трясе під час руху. Натомість реанімобіль має м’яку пневмопідвіску, а для додаткової фіксації пацієнтів передбачені спеціальні тримачі. Реанімобілі мають максимально простий салон, який дає медикам вільний доступ до постраждалих, а серед його функціонала ШВЛ, апарати штучного дихання та інше обладнання й медичні препарати для надання екстренної медичної допомоги. 

Ціна реанімобіля може сягати від 20 до 40 тисяч доларів, та життя наших захисників безцінне. Отже, ми маємо докласти максимум зусиль, щоб реанімобілів та карет швидкої допомоги було достатньо для порятунку кожного постраждалого.