Технічна допомога ЗСУ – 10 тонн дизельного пального для заправки бензовоза

|

24 лютого 2022 року – дата, яку кожний українець запам’ятає у найменших дрібницях, день, коли життя змінилось назавжди. Рішення, ухвалені нами тоді, запустили абсолютно новий вектор. Тоді ж багато хто, не маючи нічого спільного з волонтерством, просто обрав для себе цей фронт і продовжує допомагати військовим та цивільним до сьогодні. 

Для засновника фонду “Вільний Дух України” Сергія Малика повномасштабне вторгнення було вже боляче знайомою ситуацією. Адже у 2014 році він брав участь у бойових діях на Сході Україні, після яких на згадку залишились старі поранення. Сергій вже знав, чим може допомогти своїй країні та побратимам, тому свою роль визначив у той момент, коли повітряний простір України перетнули російські ракети. 

Перші тижні були суцільним хаосом, часу на план не було, тож доводилось імпровізувати. Одним з перших завдань було заправити бензовоз для ЗСУ. Людей в Києві, яким можна було довірити цю справу, не було. Натомість був цей самий бензовоз, який потрібно перегнати з нафтобази до пунктів зливу пального. Сергій взяв на себе відповідальність за реалізацію цього запиту. Він досі згадує, як тремтіли руки, коли доводилось керувати машиною під вибухами ворожих ракет і постійних обстрілів. 

На той момент, нафтобази були одними з ключових цілей російських терористів. Усвідомлюючи всю небезпеку, Сергій все ж ризикнув та доставив бензовоз, наповнений 10 тоннами дизельного палива військовим.